Stay Confident, Slim & Active
Cart 0

Blog — kurus

Punca Diet Gagal

Currency Converter Kesihatan kurus slimming

Punca Diet Gagal

Punca Diet Gagal Berdiet adalah usaha yang berterusan dan perlu dilakukan secara rutin tanpa rasa jemu. Ramai orang gagal di dalam usaha diet mereka kerana tidak sabar untuk mendapatkan tubuh idaman dalam jangka masa yang singkat.  Punca Diet Gagal - Sumber gambar marksdailyapple.com   Realitinya pasti mengambil masa yang lama untuk menyingkirkan lemak yang telah lama sebati dengan tubuh. Sebelum ini telah dibincangkan tips kurus dengan kos murah di dalam artikel lalu. Beberapa punca mengapa usaha diet gagal adalah seperti berikut:   Diet gagal kerana bosan dengan rutin Rutin diet yang sama pada setiap hari membuatkan seseorang mudah bosan. Apa kata sesekali tukar jadual diet. Misalnya...

Read more →


Diet dan Jenis Darah

Currency Converter health Kesihatan kurus slimming

Diet dan Jenis Darah

Selain daripada mengamalkan senaman yan teratur, pemakanan yang tepat juga penting bagi melancarkan proses diet anda. Informasi mengenai diet mengikut jenis darah ini adalah dari buku Eat Right For Your Type tulisan Dr. Peter D'Adamo. J. Diet Mengikut Jenis Darah Menurut Dr. Peter D'Adamo, badan kita akan lebih sihat jika mengamalkan diet mengikut jenis darah seperti berikut:   Darah O   Ambil makanan seperti bijirin dan kekacang termasuk produk dari daging.    Darah A Makan lebih sayur-sayuran.    Darah B Makan apa sahaja termasuk daging dan tenusu.   Darah AB Makan banyak daging lembu tetapi jangan dibakar atau dipanggang.  Tidak salah jika anda mencuba...

Read more →


Kurus Tanpa Ubat!!!

Currency Converter Famili health Kesihatan kurus pendidikan slimming

Kurus Tanpa Ubat!!!

TIPS KURUS TANPA UBAT Untuk adik-adik, kakak-kakak dan abang-abang yang ingin kurus. Cuba 33 tips yang kami kongsikan ini. Tapi harus ikut betul-betul dan konsisten, jangan hangat-hangat tahi ayam pula :) 1. JANGAN BERLAPARMakanan memberi kita tenaga dan bila kita menggunakan tenaga kurang dari apa yang kita ambil, tubuh akan terkejut. Tubuh akan mula membakar 'muscle'(otot) untuk menggantikan makanan. Ini menyebabkan kadar metabolisma tubuh menjadi rendah. Bila anda tidak tahan berlapar, pada kebiasanya anda akan makan dengan lebih banyak. Pada masa ini, walaupun tahap pengambilan makanan anda telah kembali ke paras normal, tetapi metabolisma tubuh masih lagi rendah. Ini menyebabkan...

Read more →


Kuruskan Badan dalam Rutin 5minit Sahaja!!!!

Currency Converter activity kurus slimming yoga

  Aktivity cardio seperti yoga boleh kuruskan badan, cuma perlu fokus dengan apa yang bole buat kita berpeluh. Mudah!!! Senang!!! Pakar sarankan kita cuba 3kali untuk dapatkan hasil maksimum, maknanya 15minit je sehari!!!   Boleh ke boleh?? Haruslah... Nak kurus ke nak montel??? Hehehe... Selamat mencuba :)

Read more →


12 Tips Jogging Untuk Slimming

Currency Converter activity Famili family health jogging kurus slimming sport

12 Tips Untuk Beginner  Untuk viewer yang nak kuruskan badan. Jogging juga boleh membantu tapi harus ikut tips ni dulu, jangan main terjah... hahaha :D Ikut step dalam video ni :) Dah tengok?? Jogging ni sangat mudah. Boleh bawa anak-anak, suami, isteri dan seluruh keluarga... Boleh joggng pagi, petang dan malam... Tengahari tak boleh yea, nanti demam pulak... hahaha... Stay Fit and Healthy!!! Selamat berjogging!!!

Read more →