Stay Confident, Slim & Active
Cart 0

MENGAPA PAKAI KORSET? APA KORSET MURAH? KORSET BERLENGAN FULL BODY ADA?

Currency Converter

KORSET KORSET KORSET PERUT, LENGAN DAN GIRDLE???
Tapi mengapa orang suka nak pakai korset. 
Kalau di negara barat korset sudah lama terkenal dengan era Victoria, sebab itu kita tengok zaman Cinderella semua perempuan pakai korset. Pinggang nya memang lah sangat ramping. Mana-mana lelaki pun akan pandang dua kali. 
Kebarangkaliannya, orang yang pakai korset ini akan terus terasa konfiden berdepan dengan orang ramai terutama utk mendapat perhatian media. Bukan saja perempuan, lelaki sekrang ni pun pakai korset. 
Jangan main-main dnegan lelaki zaman sekarang ni memang pandai jaga penampilan diri tau!. 
Ramai juga sekarang ni, yang ada banyak koleksi korset dah sudah menjadi pakaian asas yang penting macam bra dan seluar dalam. Tak kira lelaki atau perempuan. 

Masalah lemak yang lembek dan jatuh adalah biasa berlaku pada mereka yang berumur 25 tahun ke atas. Antara sebab adalah

1) kurang bersenam
2) tidak memakai korset
3) Dulu gemuk kemudian kurus, tapi lemak jadi jatuh.

So itulah 3 sebab utama mereka yang mengalami masalah lemak jatuh atau SAGGING.

Jadi jalan penyelesaiannya mudah saja

1) Mulakan aktiviti bersenam secara konsisten
2) Pakai korset selama 5 jam sehari

Hasilnya dalam masa sebulan lemak yang jatuh akan kembali menjadi muscle yang padu.

Korset berlengan ini agak baru di Malaysia. Jadi ada beberapa jenis dan harganya agak mahal. Jadi kenalah pandai survey.

Korset juga dapat merampingkan pinggang dan membetulkan bentuk dan posture badan agar tidak akan mengalami slip disk, atau tulang belakang yang tersimpul. Rasanya bila posture badan betul, badan akan terasa ringan dan nampak lebih muda dari usia sebenar. Walaupun dah tua tak perlu pakai tongkat. Lelaki akan nampak tough dan gagah. 


Korset jenis ni, adalah korset jenis merawat yang digunakan oleh hospital pakar, sekarang boleh didapati di kedai online. Dulu kenalah beli ikut recomendation dari doktor. Materialnya dari spandex dan kainnya elastic dan memberi. Tahan lasak dan berbaloi tahan lama hingga lebih dari 10 tahun. 
Ada banyak jenis korset berlengan. Ada juga yang menggunakan kain silk, spandex yang licin. 

Ini pula korset yang mnggunakan kain spandex dan nylon yang licin, Asing-asing. Boleh pakai top dan girdle secara asing. 
Material kain yang seperti ini, dijual dengan harga ribuan, tapi di Islalisa harganya di bawah harga pasaran. Kain dari fabric lembut, kombinasi cotton, nylon dan spandex yang berkualiti. 
Ada kalanya kita nak pakai full body, sekali dengan top dan girdle. Tapi ada juga customer yang nak pakai girdle saja. Ikut keselesaan masing-masing. Kalau nak grip yang kuat dan cepat. Pakai full body. Tapi kalau tak mampu nak kurus cepat, buat slow-slow. Pakai top dulu atau pakai girdle dulu sebagai permulaan. 
Apa yang penting, kenalah ada usaha. 
Double grip boleh buatkan badan kita lebih tegak dan betulkan slip disk.
                                
Korset top berlengan ni jenis yang nipis dan memberi. Ada 3 level hook dan boleh adjust. Ini khas utk mereka yang mengalami masalah lengan dan perut saja. Korset ini akan membentuk perut dan lengan agar lebih padu dan mantap.

Memang kalau tak biasa pakai akan mengalami masalah gatal dan kurang selesa. Tapi korset yang selesa tidak akan rasa gatal sangat dan lama kelamaan, kulit akan sendirinya adjust dan biasa pakai.



Jenis ini plak kain yang licin dan melekat satu badan dari kain silk memang sedap , boleh pakai top saja atau girdle. Nak pakai keduanya sekali pun boleh. Lagi padu dan mantap. Balik rumah buka baju dan pakai korset berlengan saja pun sesuai, kainnya berangin dan lembut. 


Material dari satin silk yang licin, pada mereka yang punyai kulit allergic, try korset yang ada material jenis ni. 


Bahagian belakang terdapat tulang yang dapat menyokong tulang belakang agar lebih tegak. Jadi kalau mereka yang biasa sakit belakang tu, memang bagus pakai korset yang bertulang. 




Ini pula jenis korset berlengan separuh. Khas untuk mereka yang nak fokus pada lengan saja. 
Kalau pakai korset ini boleh padankan dengan long girdle. Jadi boleh la cover satu body. 
Ini pula jenis korset sekali sarung. Bintik-bintik infra red yang boleh hilangkan selulit dengan pantas dan melancarkan aliran darah. 

Dah terbukti keberkesanan pemakaian korset dapat

1) Merampingkan pinggang dengan pantas
2) Mengempeskan perut dengan pantas
3) Menegakkan posture jadi betul, jadi anda akan jadi lebih legak tak la macam tua dan bongkok
4) Mengurangkan lemak di paha
5) Korset berlengan dapat trim lemak agak nampak lebih slim dan muda

Sebelum dan selepas pakai korset

Perut yang buncit boleh jadi leper dengan sekali sarung. Lapisan lemak itu dihimpitkan menjadi rapi dan sekata. Bahagian perut, lengan dan paha. Jadi bila sis nak diet akan lebih cepat kurus dan tidak menggeleber. 

Tampa perlu bersenam, hanya sekali sarung, lapisan lemak menjadi sekata. Ianya disahkan selamat oleh para doktor dan disarankan dipakai secara harian untuk membetulkan posture badan dan mengurangkan makan dengan tampa ubatan yang merbahaya.

 





Tidak ada perempuan yang cantik slim fit solid yang tidak pakai korset. Jadi mulakan dengan sekarang. Boleh click ISLALISA KORSET. Boleh dapatkan harga yang paling murah, berbaloi dan boleh tukar saiz dan design. Pilih sehingga puas hati ok!

Nak tengok lebih dari 30+ jenis korset yang boleh selesaikan masalah anda? klik link di bawah

ISLALISA KORSET   ISLALISA KORSET   ISLALISA KORSET   ISLALISA KORSET


Older Post Newer Post


  • Nik on

    Macamana nak order

  • Noni on

    Sebelum ni pakai korset bamboo… eee gatal gilerr la … pakai sehari ni, siksa badan, sebab tu i try korset islalisa baru terasa selesa. i pilih no 4 plus size, sekarang ni dah kurus sikit i beli plak no 21. Terasa nikmat badan ringan ni.

  • Opi on

    Opi nak cubeeeeeeee tak tahu nak pilih mana

  • June on

    Bestnya pakai korset masa lepas pantang, rasa selesa dari pakai bengkung biasa, nak pergi toilet pun senang

  • Maria on

    Hi, i dah cuba islalisa korset no 3 dan no 14
    love your korset, meman sesuai dengan ika.


Leave a comment