Stay Confident, Slim & Active
Cart 0

BAHAYA PAKAI KORSET, KELEBIHAN PAKAI KORSET

Currency Converter

Bahaya Pakai korset? Mengapa bahaya?
Ya! betul ada side effect yang korang semua perlu tahu sebelum pilih mana-mana korset shapewear. 
Tapi sebelum kita nak tahu mengapa bahaya, kita perlu tahu mengapa orang sibuk nak pakai shapewear ni sis...
Jadi admin nak share sikit
Sebenarnya pemakaian korset atau shaper ni dah berada sejak berabad lagi, ratusan tahun sejak zaman victoria. 
Nak tahu zaman victoria 1800an orang pakai nak nampak pinggang yang ramping. Pinggang yang kecil dan ramping memberikan imej seksi di mata lelaki pada zaman dulu dan sekarang ni hehehe
Sekarang ni masa anugerah2 pun artis-artis pakai korset utk daptkan imej dress gown yang menawan ala-ala princess gitew
Tujuan utama imej, slim ramping, seksi. Mana-mana lelaki pun akan tergoda. 
Selain dari itu, sebenarnya ada lagi kelebihan pakai korset ni
dapat menstabilkan bahagian perut dan bahu agar lebih tegak. 
Posture akan lebih tegap dan nampak lebih muda bergetah aummmm.
Mengurangkan nafsu nak makan. Kalu perut nampak ramping dan terasa full, makan pun cepat kenyang. Makan sikit aja, terasa dah kenyang sangat. Angin pun tak masuk. 
Selain tu, dapat mengalakkan aliran darah mengalir secara lancar, sebab kurang makan, dan badan tegak. 
Ada banyak jenis korset yang korang boleh pilih. Jadi pilih yang sesuai yang dapat menyelesaikan masalah korang. 
korset belengan ni, paling ramai orang suka, especially pada orang yang ada masalah lengan yang lemak jatuh dan menggeleber. 
Ada juga orang rasa selesa pakai korset top ada juga yang selesa dengan pakai girdle. 
Ada juga yang pilih pakai high waist panties utk menutup perut. Selesa masa period. Perut tak masuk angin, darah mengalir lancar. Period cramp pun kurang. 
Hanya sekali sarung aja lemak jadi leper dan mudah diratakan... mmmm
Ada orang hari-hari pakai korset walaupun pun tdo semata-mata nak dapatkan bentuk badan yang ramping dan menawan. 
Ok...apa yang bahayanya???
Nak tahu inilah dinamakan obses
Orang yang obses pada kecantikan syok sendiri ni, orang cakap pun tak mahu nak dengar. Dia rasa diri dia cantik, orang tengok pelik. Tapi ianya benar-benar berlaku hingga sekarang. 
Jadi bepada-padalah...dan jangan terlalu obses. ok 
Selamat mencuba. 
 


Older Post Newer Post


  • Jun on

    i suker pakai korset yang full termasuk lengan tu.. terasa badan tegak aja

  • Mariana on

    Seram tengok orang pakai korset tu


Leave a comment