Stay Confident, Slim & Active
Cart 0

8 Masalah Ini Antara Yang Paling Ditakuti Oleh Wanita!

Feredea AffanWanita dan kecantikan tidak dapat dipisahkan. Disebabkan itulah, ramai wanita yang sanggup berhabis duit untuk kelihatan cantik kerana tidak mahu dihantui oleh “ketidaksempurnaan”.

Jadi, apakah masalah yang paling ditakuti oleh wanita sebenarnya?1 : Rambut gugur


Ini merupakan masalah yang biasa dihadapi oleh wanita. Kajian mendapati, sekurang-kurangnya 78% wanita sangat takut apabila mengalami masalah rambut gugur.


2 : Kelemumur


Kajian mendapati, 42 % wanita yang takut jika mereka mengalami masalah kelemumur. Kelemumur terjadi akibat jangkitan kulat pada kepala dan disebabkan oleh kulit kering, berminyak, stres, dan kesalahan semasa menyikat rambut.


3 : Kulit wajah bermasalah


Kajian dari L’ Oreal Paris , 45 % wanita berharap dapat membaiki pori-pori kerana dilihat sebagai masalah besar. Hal ini disebabkan penggunaan bermacam-macam produk kulit. Jadi, hati-hati.


4 : Jerawat


Jerawat adalah masalah yang paling ditakuti oleh wanita. Mereka 80 % wanita, sangat takut pada jerawat kerana agak sukar untuk menghilangkan kesannya.


5 : Kedutan


Penuaan pasti akan dihadapi oleh semua wanita dan ramai yang tidak bersedia untuk hadapinya. Apa yang pasti, penggunaan mekap adalah penyebab utama kedutan halus muncul. Jadi, jaga kulit dari sekarang.


6 : Mata panda


Kajian oleh Este Lauder, sekurang-kurangnya 13,000 wanita yang mengalami masalah lingkaran gelap di sekitar mata. Kurangkan dengan cara meletakkan ais batu selama 10 hingga 15 minit.


7 : Selulit


Tahukah anda bahawa 34 % wanita malu dengan pasangan kerana mempunyai selulit? Selulit mucul disebabkan oleh perubahan hormon akibat obesiti, kekurangan vitamin A, C, E, serta penggunaan ubat – ubatan yang mengandungi steroid.


8 : Ketiak hitamWalaupun tersembunyi, tapi pasti wanita akan rasa malu. Jadi, gunakan bahan semulajadi seperti lemon yang mempunyai kuasa pencerahan dan sapukan di kawasan yang gelap.

Jadi you all cubalah jaga badan dan mantapkan payudara anda agar nampak lebih seksi you... klik feredeabeauty.blogspot.my untuk mantapkan payudara anda dengan cara yang selamat dan berkesan.
Older Post Newer Post


Leave a comment