Stay Confident, Slim & Active
Cart 0

7 Pulau Yang Tercantik di Eropah Yang Mampu Membuat Anda Lebih Jatuh Cinta Dengan Pantai

Currency Converter

Percutian pulau adalah satu percutian yang  mampu memberi ketenangan kepada anda. Air laut yang cantik bersama angin yang menyenangkan mampu menghilangkan segala masalah realiti dunia kita sebentar.

Jika anda sedang mencari tempat untuk melarikan diri ke pulau di Eropah, anda mempunyai banyak pilihan pulau – di sini kami akan memberikan beberapa cadangan tempat untuk anda merancang ke pulau percutian impian anda:

 

1.CORFU, GREECE

Imej Kredit: FolklorTravel
Imej Kredit: FolklorTravel

Corfu adalah salah satu pulau yang sentiasa menghijau dan paling subur di antara pulau-pulau Yunani(Greek) ini. Oleh kerana pulau menjadi salah satu pulau pelancongan, ia tidak sesak dan tetap maju, dengan gunung-gunung yang asli di sekitarnya.

Sekitar pantai selatan pulau itu dikatakan jauh lebih tulen dan indah, dan tenang daripada bahagian utaranya yang sangat maju dan sesak. Corfu mungkin menjadi salah satu pulau percutian yang mesti anda lawati.

 

2.MENORCA, SPAIN

Imej Kredit: GreatTravel
Imej Kredit: GreatTravel

Menorca adalah lebih tenang dan tidak tercemar daripada jirannya yang lebih besar iaitu Majorca. Pulau yang tenang dan kurangnya tempat untuk orang adakan parti besaran menjadikan ia adalah salah satu destinasi yang terbaik untuk percutian keluarga yang sempurna, pasirnya yang putih berkilauan dan air laut yang biru menjernih sehingga kapal-kapal yang dilautan seperti sedang terapung dan tentunya membuatkan anda akan berasa jatuh cinta dengan pulau ini.

Menorca juga mempunyai banyak pantai untuk anda berehat dan bermandi-manda, serta terdapat banyak hidupan liar berjalan, tujuh rumah api dan juga beberapa tempat-tempat bersejarah untuk dilawati.

Di antara pantai-pantai yang ada di pulau ini, Cala Macarella, yang dikelilingi oleh bukit-bukit yang diliputi pokok pain dan oak holm dan Pregonda, tempat yang baik untuk anda mengambil bahagian dalam aktiviti-aktiviti berasaskan air seperti menyelam dan bersnorkeling.

 

3.CORSICA, PERANCIS

Imej Kredit: Goista.Com
Imej Kredit: Goista.Com

Pulau Mediterranean ini terkenal kerana pantainya yang sangat cantik. Walaupun pulau ini popular dan sentiasa menjadi tarikan pelancong terutamanya pada musim panas, terdapat  lagi banyak pantai yang boleh didapati di sini bahawa ia biasanya agak mudah untuk mencari beberapa tempat yang tenang untuk berehat dan menikmati cahaya matahari dan pemandangannya.

 

4.SICILY, ITALY

Imej Kredit: InsideflyerUK
Imej Kredit: InsideflyerUK

Pulau ini sememangnya berasa sangat berbeza dengan sebahagian tempat lain di Itali, ia mempunyai budaya yang tersendiri dan wataknya yang tersendiri.

Kelainan ini datang dalam sebahagian daripada fakta bahawa ini, pulau terbesar di Mediterranean ini, telah diperintah oleh banyak kuasa yang berbeza sepanjang sejarahnya, setiap yang telah meninggalkan telah memberi kesan ke atas pulau itu. Dengan Sicily terdapat sedikit campuran berbeza,  dan ia berbaloi untuk lawatinya kerana ia terdapat beberapa perkara yang  menarik yang boleh anda diterokai disini.

 

5.SARDINIA, ITALY

Imej Kredit: Alrose
Imej Kredit: Alrose

Sardinia adalah sebuah pulau Itali dan tidak pasti adakah ia sebahagian daripada Eropah atau Afrika dan mungkin berkongsi beberapa unsur budaya yang berbeza sekitar laut Mediterranean. Walaupun ia terkenal dengan Resort moden dan pantai yang hebat dan indah, Sardinia juga menjadi tempat untuk orangyang minat lakukan aktiviti “walking trail” dimana dapat melihat pemandang yang indah dan  cantik dan juga terdapat beberapa tarikan bersejerah di pulau ini.

 

6.HVAR, CROATIA

ImejJ Kredit: ThePaleoPanda
Imej Kredit: ThePaleoPanda

Hvar ialah seperti pulau syurga kepada Croatia. Ia menjadi tumpuan kepada orang kaya, orang yang terkenal serta backpackers dan juga budget traveler untuk melawati pulai ini. Anda juga akan mendapati terdapat pelbagai jenis orang yang  bersiar-siar di sekitar Bandar Hvar yang bersejarah ini. Ia adalah salah satu daripada beratus-ratus pulau yang menarik di perairan air yang biru Adriatik di luar pantai Croatia.

 

7.JERSEY, CHANNEL ISLAND

Imej Kredit: JerseyTravel
Imej Kredit: JerseyTravel

Salah satu daripada Kepulauan Channel, antara England dan Perancis, Jersey terkenal dengan ubi kentang dan lembu. Di sini anda boleh berehat di pantai, berjalan di tebing yang berangin, lawati Jersey Zoo atau Terowong Perang Jersey, bekas hospital tentera ketika Perang Dunia Kedua.

Ini adalah tempat yang tepat untuk mencari udara segar untuk meneroka landskap semula jadi dengan berjalan kaki atau berbasikal atau berehat dengan hidangan yang sedap pada waktu petang.Older Post Newer Post


Leave a comment