Stay Confident, Slim & Active
Cart 0

4 Senaman Berkesan Ketika Bercuti Di Pantai

Currency Converter

Walaupun anda sedang bercuti di tepi pantai tidak semestinya anda tidak boleh bersenam. Boleh dan kami ada beberapa senaman yang berkesan untuk anda lakukan walaupun di pantai. Malah, sukan air sememangya dapat membakar kalori yang serius. Malah gaya bebas yang mudah atau gaya berenang breaststroke boleh membakar sebanyak 692 kalori setiap jam, dan anda boleh mengharapkan ganjaran yang sama dengan 60 Minit senaman sambil berenang.

Jadi, ini 4 langkah senaman yang mudah dilakukan ketika anda berehat di pantai,tasik atau sungai:

 

Jump Tuck

Berdiri di dalam air sehingga dada anda. Lompat dan pastikan lutut di hadapan abs dan hampir sama dengan dada anda. Untuk cabaran tambahan, pastikan kaki lurus dan sebaliknya, lompat ke hadapan dan berhadapan dengan ombak. Tangan anda akan dapat membantu anda dengan perubahan ini. Tekan ia ke bawah apabila bertentangan untuk membantu mengangkat badan anda.

Imej Kredit: SkinnyMom

Bilangan: 20

Set: 3set

 

V-Up

Mula dalam air pada paras dada (cuba baring pada permukaan air yang rendah). Dengan siku dibengkokkan sedikit dan tangan hampir tidak lebih luas daripada bahu anda, tapak tangan menghadap ke bawah, gerakkan tangan anda dalam pekeliling. Seperti anda memberi tekanan ke bawah dengan tangan anda untuk mengangkat kaki (dengan kaki lurus). Menggerakkan badan anda ke dalam V-shape, berengsel di bahagian pinggang dengan kepala dan kaki anda di atas permukaan air.

Imej Kredit:WomanHealth
Imej Kredit:WomanHealth

Bilangan: 12

Set: 3set

 

Lompat mencangkung (Jump Squat)

Mula dalam air paras pinggang, ia merupakan ideal dalaman untuk mewujudkan satu cabaran tambahan untuk kaki anda. Mencangkung, membawa bahu di bawah permukaan air. Memandu melalui tumit untuk melompat ke atas dan keluar sebelum mendarat kembali ke dalam kedudukan mencangkung.

Imej Kredit: Popsugar

Bilangan: 20

Set: 3set

 

Push-Up dan Plank

Langkah ini akan membuatkan tangan anda kotor, tetapi ia cukup berbaloi untuk membakar jumlah badan yang banyak. Bergerak lebih dekat ke pantai ke arah air benar-benar cetek. Mula dalam kedudukan plank dan tahan selama 30 saat. Kemudian, melakukan 12 push-up, menurunkan dada ke pantai (pastikan tidak untuk mencelup muka anda di dalam air) dan menolak kembali ke kedudukan permulaan.

Imej Kredit: FitNdiets
Imej Kredit: FitNdiets

Bilangan: 12

Set: 3set

 

Jadikan cabaran senaman ini bersama kawan-kawan anda untuk tambahan keseronokan ketika di pantai.

Sumber: ShapeOlder Post Newer Post


Leave a comment