Stay Confident, Slim & Active
Cart 0

3 Tips Senaman Di Bulan Puasa

Feredea Affan kesihatan

Ramadhan adalah bulan yang baik untuk fokus kepada aspek kehidupan yang lain termasuk akhirat, mengeratkan silaturrahim dan mengurangkan tekanan dalam kehidupan. Anda juga boleh melakukan senaman ketika di bulan Ramadhan untuk mengekalkan kesihatan. Ikuti tips di bawah:

Terawih
Di samping mendapat pahala ia tetap bantu kesihatan jasmani dan rohani. Ia membakar kalori mungkin sehingga 200-300kcal bergantung kepada tempoh dan suhu masjid atau surau.

Senaman sebelum berbuka
Lakukan senaman satu jam sebelum berbuka atau terus selepas berbuka dengan air (tidak berkalori) sahaja. Pastikan senaman tidak melebihi 65% kadar maksimum degupan jantung.

Senaman berat
Anda boleh melakukan senaman berat hanya selepas berbuka puasa dengan mengelakkan makanan pejal dan juga makan dalam kuantiti yang banyak.

Pemakaian sport bra mampu berikan semangat, feel dan keselesaan yang berganda pada mereka yang aktif bersukan. Cubalah Islalisa Sport Bra. Dah ramai yang cuba, memang akan pilih sport bra untuk pakaian harian mereka. Selesa, sakit tengok dan sakit belakang pun hilang. Pilihalah sport bra pilihan anda.
Older Post Newer Post


Leave a comment