Stay Confident, Slim & Active
Cart 0

3 Tips Elak Gemuk Ketika Raya

Feredea Affan kesihatan

Selepas raya kebanyakannya tidak dapat mengawal nafsu makan lebih-lebih lagi makanan yang dihidangkan pada hari raya sangat mengugat keimanan. Tahkah anda bagaimana cara untuk mengelak kegemukan ketika raya? Jom, ikuti tips di bawah!


Senaman Ringkas
Jangan ketinggalan untuk melakukan senaman mudah secara berjadual sekurang-kurangnya 15 minit setiap hari agar badan anda kekal sihat sentiasa.


Hindari Makanan Manis
Anda digalakkan untuk mengurangkan pengambilan air gas dan juga kuih raya untuk mengekalkan kecergasan tubuh badan anda. Anda boleh nebgantikan air gas dengan air buah-buahan atau air putih.


Rancang Waktu Makan Anda
Anda harus bijak merancang pemakanan anda dengan cara berperingkat. Selepas berpuasa selama sebulan, anda harus memberi masa pada sistem pencernaan anda di mana jangan makan dalam kuantiti yang banyak.

Selamat berdiet di Hari Raya!!!

Pemakaian sport bra mampu berikan semangat, feel dan keselesaan yang berganda pada mereka yang aktif bersukan. Cubalah Islalisa Sport Bra. Dah ramai yang cuba, memang akan pilih sport bra untuk pakaian harian mereka. Selesa, sakit tengok dan sakit belakang pun hilang. Pilihalah sport bra pilihan anda.Older Post Newer Post


Leave a comment