Stay Confident, Slim & Active
Cart 0

3 Taman Tema Best Di Malaysia

Feredea Affan riadah

Jika and aberkunjung ke taman tema, pelbagai aktiviti boleh dilakukan. Tetapi ia bergantung juga kepada fasiliti yang disediakan. Jim kita tengok 3 taman tema best yang terdapat di Malaysia!!!

Sunway Lagoon
Ia merupakan taman tema air yang paling poular di Malaysia dan dibahagikan kepada beberapa bahagian yang mana setiap bahagian mempunyai kegiatan aktiviti yang berbeza. Bahagian tersebut adalah Taman air, Taman ria, Taman haiwan, Extreme Park ,Scream Park, Cleopatra dan Hi-Dive.

Legoland
Ia merupakan taman tema antarabangsa pertama dibuka di Asia yang terletak di Nusajaya, Johor. Rekaan bangunannya majoriti menggunakan permainan kanak-kanak iaitu Lego. Anda juga boleh menginap di Hotel Legoland yang menarik dan unik.

i-City
Terletak di Shah Alam, ia menyediakan pelbagai permainan dan antara tarikannya ialah gelongsor Tornado Ride yang dibina dengan ketinggian tujuh tingkat bangunan. Antara permainan lain yang disediakan di taman tema air itu ialah Wave Pool, River Adventure, Giant Jacuzzi dan iChildren’s Adventure dan pelbagai lagi.

Selamat mencuba. Paling penting jangan lupa pakai corset. Kalau perut nampak dah tak cantik, orang mengata plak... so please la pakai hokey....
Click sini islalisacorset.com
Older Post Newer Post


Leave a comment