Stay Confident, Slim & Active
Cart 0

3 Sebab Senaman Membantu Kesihatan Mental

Feredea Affan kesihatan

Senaman bukan saja mampu membantu menguatkan jantung atau mengurangkan berat badan, malah ia juga membantu kesihatan mental seperti:

Meningkatkan Kekuatan Otak
Dapat mengelakkan penurunan kognitif dengan peningkatan saiz 'hippocampus' yang merupakan sebahagian daripada otak yang bertanggungjawab bagi ingatan jangka panjang.


Mampu Memberi Manfaat 
Dengan melakukan senaman 4-5 kali seminggu selama 30 minit setiap hari, ia akan memberikan anda kegembiraan serta keseronokan dan mampu menghadapi cabaran secara positif.

Melegakan Tekanan
Apabila melakukan perkara yang bermafaat, ia sekaligus dapat melegakan tekanan yang anda alami di mana anda boleh menangani tekanan dengan lebih bijak.

Jom kita bersenam bersama dan tingkatkan motivasi dan energi mulakan hidup dengan lebih sihat cergas.. Pemakaian sport bra mampu berikan semangat, feel dan keselesaan yang berganda pada mereka yang aktif bersukan. Cubalah Islalisa Sport Bra. Dah ramai yang cuba, memang akan pilih sport bra untuk pakaian harian mereka. Selesa, sakit tengok dan sakit belakang pun hilang. Pilihalah sport bra pilihan anda.     Older Post Newer Post


    Leave a comment