Stay Confident, Slim & Active
Cart 0

3 Cara Menghilangkan Bekas Jerawat

Feredea Affan kesihatan

Jerawat merupakan masalah kulit paling umum. Bagaimana masalah ini dapat ditangani lebih-lebih lagi ia meninggalkan bekas pada kulit anda? Namun, jerawat ringan akan sembuh dalam masa beberapa hari tetapi bekas jerawat akan meninggalkan kesan dalam waktu yang lama. Ikuti tiga cara di bawah:

Lidah Buaya
Ia memiliki pelbagai kandungan polisakarida untuk perawatan kulit di mana ia merangsang pertumbuhan sel yang dapat merawat bekas jerawat. Tambahan pula, lidah buaya mengandungii nutrisi iaitu protein, asam amino, mineral serta vitamin.Lemon
Ia mengandungi asam sirat yang termasuk dalam asam alpha hidroksi (AAH) yang mampu mengelupaskan kulit dan menghilangkan sel kulit mati di mana ia mampu menampilkan kulit baru yang kelihatan lebih muda.


Madu
Ia merupakan bahan herbal yang mampu merawat kecantikan dengan memperbaiki sel-sel rosak akibat radikal bebas serta bakteria.

Selamat mencuba. Paling penting jangan lupa pakai corset. Kalau perut nampak dah tak cantik, orang mengata plak... so please la pakai hokey....
Click sini islalisacorset.comOlder Post Newer Post


Leave a comment