Stay Confident, Slim & Active
Cart 0

3 Cara Menangani Anak Autisme

Feredea Affan Psikologi

Kita sebagai ibu bapa harus peka dengan perkembangan anak-anak. Contohnya kanak-kanak autisme di mana mereka perlu diberi peluang kerana masih ada harapan untuk mereka. Anda haruslah bijak menanganinya dengan:
Jangan meninggikan suara pada anak
Jika anda berhadapan dengan keadaan yang mencemaskan, jangan sesekali meninggikan suara anda pada anak anda kerana ia akan menjadikannya lebih cemas. Anda harus tahu bagaimana cara untuk mengawal suara anda ketika berhadapan dengan situasi sedemikian.


Bersabar
Walaupun anda mengalami situasi yang sukar dalam menangani anak syurga ini, anda haruslah cuba untuk memahami tingkah lakunya sebaik mungkin di mana gunakan strategi terbaik kerana mereka akan mempelajarinya secara perlahan-lahan.

Berhati-hati menangani kesulitan
Bukan mudah untuk berinteraksi dengan kanak-kanak syurga ini. Lebih-lebih lagi apabila anda berdepan dengan anak autisme yang masih kecil. Anda perlu tahu mereka akan mengekspresikan apa yang diinginkan melalui tingkah laku.

Jangan lupa jaga body, agar cantik, slim dan ramping. Pastikan anda tampak cantik di hari bahagia anda dengan Islalisa Corset!!!



Older Post Newer Post


Leave a comment